Prompt \ensuremath{^{\mathrm{tm}}} -- een proces data management systeem

ATLAN-tec

Prompt is een proces data management systeem. Anders dan de tot nu toe gangbare proces data managementsystemen is Prompt recent van de grond af opnieuw opgebouwd, gebruik makend van de inmiddels algemeen geaccepteerde industriestandaarden. Daardoor kan het optimaal gebruik maken van de moderne hardware, biedt het vele mogelijkheden die in gangbare systemen niet of tegen zeer hoge kosten aangebouwd kunnen worden, terwijl de investeringen voor aanschaf en onderhoud van Prompt toch veel lager zijn.

Het hart van Prompt is een gestructureerde Oracle database in een snelle Windows NT of Linux computer. Aan de gebruikerskant is de database helemaal geļntegreerd met de Windows software. Iemand die met MS-Access kan omgaan kan daardoor Prompt bedienen en configureren. De basis-structuur van de database is een model van de plants, installaties, installatiedelen, meetplaatsen en sensoren, die alle informatie over deze entiteiten bevat. De cyclisch verzamelde meetgegevens en de laboratoriumuitslagen (voorzien van tijdsmarkeringen) zijn gekoppeld aan dit fabrieksmodel. Daardoor zijn de gegevens bijzonder gemakkelijk toegankelijk.

Figuur: Door de comfortabele en hiėrarchische configuratie interface kan iedere procestechnoloog eenvoudig door middel van browsen de informatie vinden die hij nodig heeft of meetinstrumenten of veranderingen in het proces configureren.
\includegraphics[width=6cm]{brows2.ps.gz}

De basis-structuur legt de onderlinge verbanden tussen de procesonderdelen vast. Zo wordt van ieder apparaat het invoer debiet en het uitvoer debiet continu vastgelegd, en berekent Prompt automatisch het materiaalvolume en de verblijftijd van het materiaal in het apparaat. De add-on Titan maakt gebruik van deze configuratie om nauwkeurig terug te rekenen aan welke procesomstandigheden het materiaal in een procesmonster onderhevig is geweest, rekening houdend met variėrende waarden van de procesparameters en variabele verblijftijden. Door deze faciliteit zijn de opgeslagen gegevens direct bruikbaar voor data mining, modellering of voorspelling.

Figuur 2: Personen met de juiste bevoegdheid kunnen via het netwerk vanaf de PC op hun bureau alle werkzaamheden verrichten aan de database met behulp van de bijgeleverde Prompt Client
\includegraphics[width=12cm]{Prompt_Systemstruktur.ps.gz}

Meer informatie kunt u aanvragen met het Contactformulier.


Huygen Intelligente Technologie
Abcoude