ADCNet \ensuremath{^{\mbox{\footnotesize\Pisymbol{psy}{226}}}} - een onafhankelijk fabrieksbreed proces data management systeem.

ATLAN-tec

ATLAN-tec heeft een nieuw netwerk concept ontwikkeld voor fabrieksbreed proces data management en procesbesturing. Dit systeem is volledig onafhankelijk van de procesbesturingssystemen, en kan procesgegevens vanuit alle installaties vergaren en via standaard interfaces eenvoudig samenhangend beschikbaar maken. Daardoor wordt het eenvoudig en goedkoop om de gegevens van het gehele productieproces ge´ntegreerd te analyseren en superviserende besturing van het proces te ontwikkelen.

Figuur 1: Schema van een ADCnet. Een ethernet-backbone is via standaard interfaces verbonden met alle procesbesturingssystemen. Alle procesgegevens worden systematisch verzameld in een Oracle database, en beschikbaar gemaakt voor standaard applicaties (Excel, Acces ...) via een tweede (kantoor)-ethernet. Geavanceerde besturingssystemen kunnen gebruik maken van alle beschikbare procesdata om optimale instellingen te berekenen, en zij kunnen die vervolgens via de standaard interfaces rechtstreeks naar de procescomputers sturen.
\includegraphics[width=12cm]{adc_net_nl.ps.gz}

Meer informatie kunt u aanvragen met het Contactformulier.

Huygen Intelligente Technologie
Abcoude