Seminar ``Procesoptimalisatie met behulp van kunstmatige neurale netwerken (hands-on)''

Huygen Intelligente Technologie

19 en 20 januari 2006.

Op 19 en 20 januari 2006 organiseren Huygen Intelligente Technologie en ATLAN-tec de praktijkcursus ``Procesoptimalisatie met behulp van kunstmatige neurale netwerken''. De cursus wordt gehouden in Nettetal (12 km van Venlo, http://www.leuther-muehle.de/).

De mathematische modellerings techniek met behulp van kunstmatige neurale netwerken brak ongeveer een decennium geleden door. Procestechnologen herkenden de potenties van deze nieuwe techniek om efficiŽnt computermodellen van productieprocessen te maken met het oog op het bereiken van een hoge, constante productkwaliteit tegen de laagste kosten en het vermijden van productie-uitval door onvoldoende kwaliteit. De ervaring leert dat toepassing van neurale netwerken in (petro)chemische, farmaceutische of voedingsmiddelen) productieprocessen tot aanzienlijke kostenbesparingen kan leiden, maar dat er aan specifieke eisen op het gebied van gegevensvoorbewerking en analyse voldaan moet worden om dit succes werkelijk te bereiken. Omgekeerd, als er geen rekening wordt gehouden met het specifieke karakter van deze productieprocessen, dan kunnen er ongewenste en zelfs gevaarlijke situaties ontstaan.

In de hier aangekondigde cursus leert hoe u zelf efficiŽnt een betrouwbaar neuraal netwerk model van een productieproces kunt maken en hoe u dit kunt inzetten om het proces te optimaliseren en daardoor de kwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Het zwaartepunt van dit praktische seminar is het modelleren van processen, de kwaliteitswaarborg van producten en economische procesoptimalisatie met behulp van kunstmatige neurale netwerken. Er is een algemene inleiding, en er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan praktische onderwerpen zoals voorbewerking van de meetgegevens, analyse van het resultaat, ``design of experiments'', correctie voor tijdsrelaties en het ontwerpen van complete automatiseringsconcepten met neurale netwerken.

Verschillende voorbeelden worden behandeld, en u kunt zelf tijdens het seminar op een PC oefenen met data afkomstig van werkelijke processen. U kunt ook eigen meetgegevens meenemen en hiermee oefenen. Bovendien krijgt u een set software mee om thuis verder te experimenteren.

Iedere deelnemer krijgt, behalve de software, een uitgebreid handboek mee en een deelnamebewijs.

Het programma is als volgt:
19 januari 2006:

20 januari 2006:

Datum:
19 en 20 januari 2006
Doelgroep:
Procestechnologen, Ingenieurs Research en Development (max. 12 personen).
Voertaal:
Nederlands/Engels
Prijs:
Euro 1116,- (exclusief BTW) inclusief documentatie, overnachtingen, maaltijden en koffie/thee; Euro 1049 zonder /diner/overnachting/ontbijt
Annuleren:
Tot vier weken van tevoren kosteloos. Tot twee weken van tevoren wordt 50% van de prijs als annuleringsvergoeding berekend. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht en de documentatie nagestuurd.
Inschrijfformulier

Wij schrijven met ... personen in voor de praktijkcursus ``Procesoptimalisatie m.b.v. Kunstmatige Neurale Netwerken'' op 19 and 20 januari 2006 in het hotel Leuther-MŁhle te Nettetal. De deelnamekosten bedragen Euro 1116 p.p. exclusief BTW, inclusief documentatie, koffie, thee en lunches.

Name:
Function:
Name:
Function:
Company:
Department:
Street:
Postcode, town:
telephone:
fax:
e-mail:


Signature


Fax of stuur het ingevulde formulier naar:

Huygen Intelligente Technologie
Achter de Kerken 35 1391 LC Abcoude
Fax: (0294-287119


Huygen Intelligente Technologie
Abcoude